temppsd.jpg

Ifjúság

Kapcsolódj be!

Amennyire csekély létszámú, legalább annyira összetartó közösséget formáló ifjúsági csoport jött létre gyülekezetünkben. Tavaly őszi megalakulásunk óta mintegy másfél év, felületesebb számítások alapján pedig mintegy hatvan alkalom telt el, ezek pedig mind egyre érettebb egységgé kovácsolták társaságunkat, a gyarapodás pedig – ha nehézkesen is – de szépen, fokozatosan megindult.

A most ténylegesen számon tartott húsz fős közösség megléte több szempontból is figyelemre méltó. Egyrészt ez a kezdeményezés újszerűnek is nevezhető egyházközségünkben, hiszen korábban még nem szerepelt rétegalkalomként ifjúsági foglalkozás gyülekezetünk heti programjában. Másrészt pedig kertvárosi egyházközség lévén, fiatalok hiányában a hírverés és az építkezés sem a legkönnyebben megoldható. Így a köszönetnyilvánítás legőszintébb formájával tartozunk ambiciózus lelkipásztorunknak, aki nem törődve az akadályokkal, s a kezdeti eredménytelenség állapotától sem megriadva, beindította a foglalkozást. 

Minden hét péntekén jön el a várt nap, amikor is kis csapatunk összegyűlik, s este hat órai időpontban kezdi meg az alkalmakat. A ráhangolódást énekszó teszi lehetővé, a központi részt egy-egy mindennapi témával, problémakörrel ötvözött bibliai igeszakasz alapos kivesézése tölti ki, mely során megismerhetjük egymás gondolatait, nézőpontjait, újabb és újabb lépéseket téve a megismerkedés hosszú folyamatábráján, hiszen rendre akadnak új arcok, vagy olyan tagok, akik ritkábban tudnak eljönni az alkalmakra. Az imádsággal lezárt igei tárgyú beszélgetést egy kötetlenebb társalgás követi, mely során rendszerint felmerülnek a közkedvelt témák, illetve megtudhatjuk, kivel mi történt a közelmúltban, illetve milyen megpróbáltatások várnak rá a jövőben. Mindeközben persze a testi táplálékról is gondoskodunk: a kekszek, sütemények, különböző üdítőitalok rendre lényeges szereplői az együttléteknek. 

Persze a monotonitást elkerülendő igyekszünk élni a programok változatosabbá tételének lehetőségével is. Kellemesebb idő esetén gyakoriak a főzéssel egybekapcsolt alkalmak, mely során mindenki kiveszi a részét a munkából, hogy aztán közösen fogyasszuk el az ételt. S persze legtöbben a gyülekezeti ház falain kívül is igyekezzük tartani a kapcsolatot egymással. Ebben pedig már segítségünkre szolgál a modern technika is, hiszen ifink hivatalos formában is elérhető a facebookon, aminek köszönhetően gördülékenyebben megy a programszervezés, illetve a tájékozódás, információszerzés- és megosztás közösségünk mindennapjait illetően.

A létszámbővülés reményében várunk közösségünkbe minden, keresztény világlátásra hajlamos fiatalt.

Tóth Sándor, ifjúsági tag

Alkalmak

Heti rendszeres alkalmak:

Vasárnap
9:30 Imaközösség
10:00 Istentisztelet
10:00 Gyermek istentisztelet
11:45-13:00 Konfirmáció felkészítő
17:00 Istentisztelet

Kedd
17:00-19:00 Ping-pong szakkör
17:30-18:30 Énekkari próba
19:00-20:15 Felnőtt konfirmáció felkészítő

Csütörtök
17:00-18:30 Felnőtt bibliaóra

Péntek
17:00 Ifjúsági bibliaóra
17:00-19:00 Ping-pong szakkör
18:00-20:00 30+ bibliaóra

Szombat
10:00-11:00 Hittanóra
 
Havi rendszeres alkalmak:

Minden hónap első szerdáján
18:00-19:30 Presbiteri bibliaóra

Minden hónap utolsó péntekén
17:00-18:00 Kátémagyarázatos bibliaóra

Minden hónap első szombatján
10:00-13:00 Gyermekklub

Minden hónap utolsó szombatján
16:00-18:30 Keresztyén filmvetítés

 

Napi Ige

Magyarországi Református Egyház - Reformatus.hu portál Tovább

Elérhetőségek

Cím: 4034 Debrecen, Komáromi Csipkés György tér 5.

Telefon: 52/ 787-134

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hivatali idő: Keddtől- Péntekig de. 9.00-tól 12.00-ig.

 43. Főnix cserkészcsapat
43. Főnix cserkészcsapat

A 2019. év Igéje

Károlyi a Bibliafordító

Középkori templomok útja